Stel, je zou weten hoe de koning zou beleggen. Zou je dan hetzelfde doen?

Weinig mensen zijn bekend met de beleggingsstrategie van ons vorstenhuis. Dat ze een groot deel van hun vermogen beleggen lijkt best wel logisch. De meeste (extreem) rijke mensen beleggen namelijk. Dit is vaak de bron van hun vermogen of de reden dat hun vermogen groeit.

Als ik adviseur zou zijn van de koning (en al ben ik het, dan mag ik hier natuurlijk geen uitspraken over doen), dan zou ik als volgt adviseren…

Advies: een koninklijke beleggingservaring

De koning zou van mij advies krijgen om allereerst te bepalen waar het geld voor nodig is. Beleggen doe je namelijk doelgericht. Misschien is het bedoeld voor het onderhoud van de paleizen, de studie van zijn dochters of mogelijk is het doel om dezelfde koopkracht te houden. Zonder doel is er namelijk geen richting. Laat dat juist nodig zijn om een goede invulling van de beleggingsportefeuille te maken.

Om de koning geen onnodig risico te laten lopen, zou ik altijd goed spreiden. Spreiden betekent onder andere dat de beleggingen verdeeld worden over verschillende landen en sectoren. Zo loop je minder risico en worden deze ingeperkt. Rijksvoorlichtingsdienst doet geen uitspraken over het vermogen van de familie Van Oranje, maar wel is duidelijk dat ze niet per se beleggen in bedrijven met een koninklijke status. Dus de Oranjes zouden wereldwijd kunnen beleggen, waardoor hun beleggingsrisico afneemt. Natuurlijk zou ik uitleggen dat beleggen voor de lange termijn is. Mijn vermoeden is dat onze koning dit wel weet, omdat zijn familie al eeuwenlang vermogen opbouwt via investeringen.

Zou dit advies genoeg zijn om de koning tevreden te houden? Wie weet vindt hij een duurzame belegging heel belangrijk en daar houd ik dan natuurlijk rekening mee. En tsja.. het is een Nederlander, dus hij wil vast niet te duur beleggen. Daarom ben ik kritisch op de kosten.

Koninklijk advies gaat verder dan strategieën

Het belangrijkste zit echter in iets anders. Stel nu dat de koning echt mijn klant zou zijn. Wat zou ik dan doen? Dit is een mooi gedachte-experiment en geeft vaak leuke ideeën en inzichten. Kijk voorbeeld naar Koningsdag. Dan wordt overal de oranje loper uitgerold voor de koning. Dat extra stapje maakt het verschil voor de klant. Of deze nu koning is of niet. Om de koninklijke beleggingservaring te geven, zorg ik dat ik er ben op de momenten die ertoe doen: momenten van onrust in de wereld, in het land en in het gezin. Of dit nu positieve onrust, zoals een geboorte is, of negatieve onrust zoals een oorlog in Oekraïne is. Het maakt niet uit. Mijn doel is om al mijn klanten financiële rust te geven.

Uiteindelijk gaat het om drie belangrijke vragen die bij veel mensen leven:

  1. Heb ik genoeg?
  2. Heb ik het goed geregeld voor mijn gezin?
  3. Wat kan ik nalaten?

Of je nu honderden, duizenden, miljoenen of miljarden hebt maakt niet uit. De enige manier om koninklijk te beleggen is: vanuit financieel inzicht met een doel. Dit leidt namelijk tot emotionele rust. Ik weet zeker dat de koning dit ook wil voor zichzelf en zijn gezin.

Wil je weten hoe ik jou ook help met een koninklijke ervaring?
Neem contact op via info@bureauvoorfinancielerust.nl  of 0578 – 62 00 00.

Deel dit met uw netwerk:

Wilt u hierover meer weten?

Neem contact op